Miljø

Alt du behøver at vide omkring brug af aske i bio urnerne fra Bios Urn® Bio urnerne fra Bios Urn®, aske, PH og design.

Vi får ofte spørgsmål om, hvordan aske bruges i Bios-urnen, og hvilken effekt de har på jorden. Aske har et vist PH-niveau, som kan skade friske frø eller en spire, hvis de udsættes for dem i roden, inden de akklimatiseres til jorden. Mens Bios Urn® blev oprettet i 1997, brugte vi år med at arbejde på og udvikle den, indtil den blev lanceret i 2012 med det nuværende design.

Bios Urn® har et specielt patenteret design og kommer i to unikke stykker og beholdere. Den ene beholder huser asken specifikt, mens det andet holder jord og vækst blandingen sammen med spiren. Det patenterede design med dobbeltkomponenter blev skabt med det specifikke formål, at huse frøet eller spiren sikkert, for at sikre en sund vækst.

I mellem dobbeltkapslen ligger en ekspansionsskive sammensat af genanvendte kokosnødder, kokopeat, vermiculite, træflis og næringsstoffer, der hjælper med at få træet til at vokse. Udvidelsesskiven er en lille kompakt disk, der udvides ti gange i størrelse, når den vandes. Det absorberer vand for at holde rødderne fugtige og giver mulighed for en konstant tilførsel af næringsstoffer.

Disse komponenter er gavnlige for alt planteliv, lavet af naturlige materialer og udmærker sig i at opretholde vandstand og jordbalance. Aske består primært af fosfat (48%), calcium (25%), sulfat (11%) og kalium (3%).

Mange gødninger er lavet af dyre knoglemel, da knoglemel indeholder store mængder fosfat, hvilket er nødvendigt for plantevækst. Du kan læse om, hvordan fosfat betragtes ved plantning og dets fordele over tid.   Mængden af ​​aske, der er anbragt i en bio urne, vil ikke forstyrre den følsomme næringsstofbalance, der kræves til vækst af planter.

Som en generel regel kan du sikkert sprede 20 kg aske pr. Tusinde kvadratmeter have. Det skal også nævnes, at spredning af aske i et skovareal eller placering af dem i havet, har omkring de samme effekter på det omgivende miljø som at plante dem – den eneste forskel mellem spredning og anvendelse af en bio urne fra Bios Urn® er, at over tid vokser et træ, hvilket på lang sigt er mere befordrende for miljøet.

Hvor stor indflydelse har plantning af en Bios Urn®?

Miljøpåvirkninger  At plante et træ er en af ​​de nemmeste og mest fordelagtige ting, du kan gøre for dit lokale miljø. CO2 er en af ​​de største bidragende faktorer til drivhuseffekten. Træer fungerer ved at fange CO2 fra atmosfæren og give os ilt til gengæld. I gennemsnit producerer et træ ca. “260 pund ilt hvert år.” Med disse tal i tankerne betyder det, at to modne træer kan give “nok ilt til en familie på fire.” I det første vækst år kan træer binde mellem 2-2,5 pund kuldioxid. Når et træ når modenhed, varierer disse tal fra 120 kg til over 200 kg pr. År! De fleste træer når modenhed mellem 10-30 år, afhængigt af den plantede art. Træer hjælper moderat temperatur ved at give en køleeffekt, hvilket hjælper med at modvirke opvarmningseffekten forårsaget af fortov og veje. Specielt i byområder hjælper træer med at reducere ozonniveauer.

Bortset fra miljøpåvirkningen, som plantning af et træ har, og den ilt, de leverer – er der også sociale, økonomiske og sundhedsmæssige fordele!

Luftforurening dræber nu omkring syv millioner mennesker hvert år globalt ifølge Verdenssundhedsorganisationen. Træer kan hjælpe med luftforurening, der har plaget byer over hele verden og kan tilbyde naturlig hjælp til dette globale problem. Ved siden af ​​forurening kan træer også hjælpe dem, der lider af depression og andre sygdomme; som at være i naturen eller omgivet af træer, har vist sig, at have en beroligende virkning på centralnervesystemet.

Når vi fortsætter med at udvide vores byer, er det især vigtigt at oprette forbindelse med naturen igen når det er muligt, og nyde den fred, der følger med dens tilstedeværelse. Træer fremmer god mental sundhed.

Træer tilføjer værdi uanset hvor de er placeret, og undersøgelser har vist, at ejendomsværdier især går op, fordi træer har så mange fordele. Ejendomsværdier er 10-20% højere i anlagte huse eller samfund, der har træer og løv end dem uden. De giver naturlig køling over sommermånederne og hjælper med at reducere støj. Generelt forbedrer de samfundet og giver en følelse af skønhed.

Ud over at hjælpe os med at føle os mere fredfyldte giver træer også ernæring og næring til det omgivende vilde dyreliv, hvilket holder det lokale økosystem bevaret. Du kan plante et træ, når du vil.

Brug af en bio urne fra Bios Urn®, når det er nødvendigt til kremeret aske, hjælper kun med alle ovennævnte fordele ved, at tilføje endnu et træ til denne verden og omdanne oplevelsen til noget positivt og reflekterende af livscyklussen.

De miljømæssige virkninger af at plante en bio urne fra Bios Urn®

Bio urnerne ​​er en katalysator for vækst. Det er et midlertidigt produkt, der efter brug ikke efterlader andet end et træ. Bortset fra at tilbyde et økologisk og miljøvenligt alternativ til kremeret aske, har det også nogle unikke fordele, som kan ses på kort og lang sigt. 

Produkt skabelse og lokal støtte

Alle de produkter, som Bios Urn® skaber, fremstilles ved hjælp af design-metoder som er bæredygtige i materialer og produktion.
Bios Urn® ​​er et biologisk produkt, idet det produceres udelukkende med genbrugsmaterialer fra lokalt fremskaffet materiale og er organisk i dets sammensætning og struktur.
Det nedbrydes i det naturlige miljø uden at påvirke det omgivende liv på en negativ måde. Vores projekt er forankret i bæredygtighed. Vi tror på at skabe ting som vi nyder, og som tilføjer noget til denne verden. Foruden lokale råvarer arbejder Bios Urn® med små familieejede virksomheder for at hjælpe med at støtte og shoppe lokalt.